Na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rečeno je da je požarom na području Čestelina zahvaćeno 13 kvadratnih kilometara.

Reč je o izuzetno nepristupačnom terenu, što pripadnicima Vatrogasno spasilačke jedinice otežava gašenje. Kako bi se sprečilo dalje širenje, u Vranje dolaze 45 profesionalnih vatrogasaca iz Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Beograda, Niša i Leskovca, koji sutra od ranih jutarnjih sati kreću sa intervencijom.

Od 10 sati biće angažovana i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, a na ugroženom području biće prisutno devet terenskih vozila, po četiri kamiona i kombija. Inače, za nedelju dana na području Pčinjskog upravnog okruga zabeleženo je 117 intervencija.

Gradonačelnik dr Milenković zahvalio se Četvrtoj brigadi Kopnene vojske, firmi ,,Kentaur", Centru za razvoj usluga socijalne zaštite i Zdravstvenom centru Vranje, koji su pružili podršku u realizaciji sutrašnje akcije gašenja požara.

Gradski štab naložio je Odeljenju za incpekcijske poslove i Odeljenju komunalne policije da redovno obilaze područja ugrožena požarom sve do njihove potpune sanacije.

Upućen je još jednom apel svim građanima da ne pale vatru na otvorenom prostoru.


TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240