Predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović, prvacima OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju uručili su knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, istoimenu bojanku i CD, koje je obezbedio Savet za bezbednost grada Vranja i svake godine ih poklanja đacima prvacima.

,,Lokalna samouprava već tradicionalno sprovodi akciju podele knjiga, bojanki i CD –a najmlađim učenicima, prvacima, iz koje mogu naučiti osnovna pravila o bezbednosti u saobraćaju. Što ranije krenu sa usvajanjem saobraćajnih pravila, biće bezbedniji u saobraćaju “, rekao je predsednik Skupštine dr Tričković. Gradska većnica Zorica Jović naglasila je da grad Vranje ove aktivnosti sprovodi uz podršku republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

,,Svi đaci prvaci dobiće ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju’’, a naša želja je da deca stvore navike da poštuju saobraćajna pravila, da ih primenjuju, ali i da svojim roditeljima ukažu na greške koje neretko prave kao učesnici u saobraćaju’’, istakla je Zorica Jović. Kroz razgovor, najmlađi đaci su pokazali da oni već dosta toga znaju o saobraćaju, a pre svega kako se pravilno prelazi ulica, bez obzira ima li semafora i pešačkih prelaza.

Predstavnici grada osim za prvake doneli su poklone i za najbolje učenike sedmog i osmog razreda, a to su sijalice za bicikle.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240