Na drugoj sednici Međuopštinske koordinacione radne grupe za podršku uspostavljanju i sprovođenju sistema upravljanja čvrstim otpadom u Pčinjskom upravnom okrugu, usaglašen je tekst Sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova upravljanja komunalnim otpadom.

Sporazum, između ostalog, predviđa nadležnosti zajedničkog međuopštinskog koordinacionog tela, kao i način formiranja cene za deponovanje komunalnog otpada na budućoj Regionalnoj deponiji. Na sastanku je bilo reči i o međusobnim odnosima javnih komunalnih preduzeća koja obavljaju usluge sakupljanja i transporta komunalnog otpada na teritoriji učesnika, sa svojim osnivačima i sa javnim komunalnim preduzećem koje upravlja Regionalnom deponijom.

U skladu sa već utvrđenim modelima iz Regionalnog plana, učesnici sastanka saglasili su se da izgradnjom i radom Regionalne deponije upravlja Javno komunalno preduzeće „Komrad“, čiji je osnivač Grad Vranje.

Na sastanku su govorili predsednica Međuopštinske radne grupe Nela Cvetković, gradski većnik Danijel Vasiljević i predstavnici jedinica lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240