Povodom svečanog otvaranja fabrike ,,Kentaur Balkans" u Vranju organizovana je svečanost , kojoj je pored lokalnog rukovodstva i brojnih zvanica, prisustvovao i amabasador Danske u Srbiji Nj.E.

Anders Hogard. Dobrodošlicu prisutnima poželeo je Bernt Dahl, vlasnik kompanije ,,Kentaur group", rekavši da su za investiranje izabrali Vranje prvenstveno zbog ljudi.

,,Planiramo da povećamo proizvodnju za 30%, a prema radnicima ćemo biti posebno pažljivi. Zahvaljujem se Razvojnoj agenciji Srbije i Gradu Vranju koji su nam pomogli da otvorimo fabriku, a posebno gradonačelniku koji nam je pružio veliku podršku", istakao je on.

Govorio je i Allan Voldby, generalni menadžer ,,Kentaur Balkansa" napomenuvši da je proces otvaranja trajao nekoliko meseci, da je objekat savremeno opremljen sa instaliranih 150 mašina za šivenje, i da je postavljen temelj za jednu modernu fabriku, koja će ubuduće još više napredovati.

U svom obraćanju Ambasador Danske u Srbiji NJ.E, Anders Hogard rekao je da je ovo veliki dan za sve. ,,U narednih nekoliko godina biće uposleno 350 ljudi, a činjenica da su na jugu Srbije danske kompanije zaposlile preko 3.000 radnika govori o jakoj povezanosti Srbije i Danske. Naša zemlja podržavu Srbiju ka priduživanju Evropskoj uniji", naglasio je on.

,,Otvaranje proizvodnog pogona kompanije „Kentaur" u Srbiji, zajednički je uspeh svih aktera i rezultat proaktivne politike države, Danske ambasade i lokalne samouprave. Zapošljavanje 150 ljudi u prvoj fazi, sa planom otvaranja još 200 radnih mesta u narednom periodu, je izuzetno značajno za Vranje. Rad vodećeg danskog proizvođača profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti, u okviru Slobodne zone Vranje, dodatno će afirmisati Industrijsku zonu kao generatora razvoja našeg grada.

Istovremeno, prisustvo kompanije „Kentaur“ značajno je za ceo jug Srbije. Državni vrh, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, dosledno sprovodi politiku ravnomernog razvoja cele Srbije, uz podršku inostranih i domaćih investitora. Uz Koridor 10, fabrika „Kenataur Balkans“ nova je veza Vranja sa svetom. Lokalna samouprava ostaje odgovoran i otvoren partner, koji pruža podršku u svim fazama investicionog ciklusa, svim investitorima", rekao je na otvaranju gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240