Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane pod sloganom „PRAVILNA ISHRANA –  DOSTUPNA I PRISTUPAČNA SVIMA. ZA SVET BEZ GLADI” 16.10.2019. godine sa početkom u 13 časova u Srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi „Stevan Sinđelić“u Vranju, uz podršku Centra za prevenciju sa polivalentnom patronažom, Crvenog krsta Vranje, Zavoda za javno zdravlje, Medicinske škole, svih osnovnih i srednjih škola,  biće organizovana tribina pod sloganom „Pravilna ishrana –  dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”.

U pitanju je bazar zdrave hrane pre svega iz sopstvene proizvodnje Srednje poljoprivredno veterinarske škole „Stevan Sinđelić“, preventivni pregledi za sve zainteresovane koji će podrazumevati merenje nivoa šećera iz kapilarne krvi i krvnog pritiska, uz podelu zdravstveno edukativnog materijala a u vezi zdravih stilova života sa posebnim akcentom na pravilnu ishranu kao na jednu od najvažnijih preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja.

Biće izloženi likovni i literarni radovi dece predškolskog i školskog uzrasta od 1-4 razreda kao i od 5-8 razreda po konkursu Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović-Batut“ i Zavoda za javno zdravlje Vranje na temu „Pravilna ishrana –  dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”.

TK