Narodni poslanik Slaviša Bulatović je u Beogradu u Ministarstvu finansija obezbedio da 306 radnika "Koštane" preko Centra za socijalni rad u Vranju primi između 50.000 i 60.000 dinara jednokratnu novčanu pomoć, saopštio je na protestu radnika bivše vranjske fabrike obuće Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora
radnika nekadašnje "Koštane".

Ristić je na protestu u petak 11. oktobra ispred Skupštine Grada poručio radnicima koji se nisu upisali kod advokata Jovana Aleksića da to učine što pre.

"Upišite, jer je ministar finansija potpisao i novac je obezbeđen, a mi ćemo čekati do 9. novembra, kada ponovo organizujemo protest za koji ne mogu da kažem da će biti miran", napomenuo je Ristić.

Ristić je okupljenim radnicima obećao  da će 21. oktobra prilikom otvaranja nove zgrade Pozorišta u Vranju lično predati pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Vrhovni kasacioni sud nas je odbio, žalba Ustavnom sudu je na čekanju već 18 meseci, pisali smo i Vučiću, ali ćemo mu predati to naše pismo 21. oktobra u Vranju, jer drugog predsednika države nemamo", zaključio je Ristić.

Predsednik IO radnika nekadašnje "Koštane" je precizirao da država radnicima "Koštane" pojedinačno duguje po 300.000 dinara.

"Tih se para ne odričem dok sam živ",  istakao je Slađan Ristić.

Izvor: info Vranjske

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240