Zdravstveni centar Vranje dobio je 15 specijalizacija i jednu subspecijalizaciju, rekla je na konferenciji za medije direktorka Zdrvatsvenog cenra dr Ljiljana Antić.

"Četiri specijalizacije iz oblasti hirurgije i urologije, po jednu za ortopediju, ginekologiju i anesteziologiju, iz oblasti neurologije dve, po jedna iz interne medicine i psihijatrije, dok je jedna subspecijalizacija iz oblasti gastroenterologije,. Ovim specijalizacijama pomažemo svim građanima, kako bi ostali sa svojim porodicama i da imaju mogućnost lečenja".

" Pomenuću podatak da je Zdravstveni centar za proteklih pet godina dobio samo deset specijalizacija. U narednom periodu nastavićemo sa specijalizacijama, jer na svim odeljenjima nedostaju nove snage koje će nastaviti rad specijalista koji sada odlaze u penziju".

"Stav Ministarstva zdravlja a i Zdravstvenog centra je da treba štititi i unaprediti državno zdravstvo. Naša zdravstvena ustanova je prerasla gradske okvire i izgradnjom novog hirurškog bloka s pravom možemo da kažemo da smo u mogućnosti da obezbedimo kvalitetnu, pravovremenu i uspešnu medicinsku pomoć svim građanima. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku GrO SNS u Vranju i narodnom poslaniku Slaviši Bulatoviću", istakla  je dr Antić.

TK