Povodom početka radova na rekonstrukciji ulice Bore Stanković u sali Načelstva gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković održao je sastanak kojem su prisustvovali Jelena Milašinović iz Ministarstva privrede, izvođač radova, direktori javnih preduzeća i svi relevanti činioci koji su učestvovali u pripremi ovog projekta.

Nakon sastanka, obilazeći gradilište gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da je ova gradska saobraćajnica jedna od najznačajnijih i najzahtevnijih i da vrednost radova iznosi 204 miliona dinara.

,, Planom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 710 metara. Nakon završetka radova širina ulice biće od 8 do 12 metara. Uži deo odnosi se na potez od kružnog toka kod Sabornog hrama do ugla sa Dunavskom ulicom, kod Muzičke škole. Takođe, u planu je i uređenje trotoara, odnosno pešačke staze širine od 2 do 4 metra. Most preko Vranjske reke sa sadašnjih 7 biće proširen na 16 metara. Kao posebna celina rekonstrukcije izdvaja se postavljanje podzemnih instalacija koje obuhvataju vodovodnu mrežu dužine od skoro 2.500 metara. Bitno je spomenuti i da će se raditi fekalna kanalizaciona mreža sa kolektorom što će uvećati kapacitet i stvoriti uslove za nove priključke bez opterećenja“, rekao je gradonačelnik.

Dodao je i da rekonstrukcija podrazumeva elektro, kablovske i telekomunikacione instalacije.

,, U cilju očuvanja funkcionalnosti saobraćaja radovi će se odvijati etapno. Početak rekonstrukcije obuhvata deonicu, u dužini od oko 250 metara, na potezu od semafora do ulice Prvog maja. Vrednost radova na ovoj deonici iznosi 67 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz gradske kase, uz učešće Ministarstva privrede sa oko 28 miliona dinara bez PDV-a i KWF banke. Očekivano vreme završetka radova na ovoj deonici je dva meseca, a izvođač je Saba Belča“, dodao je Milenković.

Tokom rekonstrukcije biće uređena kompletna javna rasveta postavljanjem betonskih stubova sa led rasvetom i kandelaberima. Urađen je i posebni projekat koji je usaglašen sa rekonstrukcijom ove ulice, a odnosi se na kompletnu zamenu drvoreda i postavljanje žardinjera uz ozelenjavanje dela šetališne površine. Gradonačelnik dr Milenković zahvalio se na velikoj podršci državnom sekretaru Ministarstva privrede Draganu Stevanoviću i pomoćnici ministra Biljani Žarković, kao i svima koji su doprineli početku realizacije ovog važnog projekta.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240