P
ozorište „Bora Stanković „ u Vranju svečano će biti otvoreno 21. oktobra u 20 sati, potvrdio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković. On je istakao da je u obnovi pozorišne zgrade Republika Srbija uložila 173 milona dinara, a da je grad Vranje za ovu svrhu izdvojio 195 miliona dinara.

„Zgrada vranjskog Pozorišta biće najsavremenija opremljena zgrada ovakve vrste u Srbiji i posedovaće multifunkcionalnu rotirajuću scenu na kojoj će pored pozorišnih moći da budu izvedene operske i baletske predstave.Nova pozorišna zgrada posedovaće i opremu za projekciju filmova. Grad će nabaviti i nasjavremeniji filmski projektor i za to je Filmski centar Srbije već odobrio sredstva u iznosu od 11.7 miliona dinara“, naglasio je Milenković i dodao:

"Reč o objektu od izuzetnog kultuloroškog ali i istorijskog značaja za naš grad. Ovu zgradu ne bismo mogli da završimo bez pomoći Vlade Republike Srbije tako da će samom otvaranju prisustvovati najviše državno rukovodstvo".

Na otvaranju će biti izvedena operska predstava „Koštana“  Petra Konjovića u režiji Juga Radivojevića, dok će sutradan biti izvedena premijera „Nečiste krvi“ vranjskog Pozorišta u režiji Juga Đorđevića.

TK