Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradski većnik Dejan Ivanović priredili su prijem za predsednika Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije, Milana Stošića i sekretara Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije u Vranju, Maju Đorđević.

Tom prilikom bilo je reči o poboljšanju uslova korišćenja besplatnog prevoza za slepe i slabovide osobe, kao i za njihove pratioce. Kako se čulo jedino Vranje i Bujanovac na teritoriji Pčinjskog okruga, ispunjavaju obaveze po pitanju besplatnog autobuskog prevoza ovih lica. Takođe, razgovaralo se i o ostalim problemima sa kojima se slepe i slabovide osobe susreću u svakodnevnom životu, ali i o rezultatima koje postižu u svim sferama društvenog života. ,,Grad Vranje maksimalno podržava sve organizacije osoba sa invaliditetom i izdvaja sredstva za njihovo nesmetano funkcionisanje.

Takođe, lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša položaj i kvalitet života ovih lica, pre svega infrastrukturnim uređenjem u skladu sa njihovim potrebama,’’ naglasio je gradonačelnik dr Milenković. Predsednik Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije, Milan Stošić, ukazao je na važnost saradnje sa lokalnom samoupravom, kao i na neophodne aktivnosti kako bi se pomoglo članovima Međuopštinske organizacije slepih u Vranju. ,,Nama mnogo znači svaka vrsta pomoći, a posebno podrška naših programskih aktivnosti,’’ naglasio je Stošić.

Inače, u Srbiji, prema podacima Saveza slepih, ima oko 12 hiljada slepih i slabovidih osoba. Na području Pčinjskog upravnog okruga je oko 300 slepih i slabovidih osoba, od toga 15 dece.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240