U okviru manifestacije „Dani Vranja“, u subotu, 24.avgusta sa početkom u 18 sati, na Trgu Staniše  Stošića biće održana „Samsijada“, događaj koji godinama okuplja veliki broj posetilaca, ljubitelja starih vranjskih jela, posebno  autentične vranjske pite – samse. 

 I ove godine će veliki broj iskusnih domaćica izložiti različite vrste pita, a stručni žiri odlučiće  koja će samsa poneti titulu najukusnije i najoriginalnije , a vrednu domaćicu proglasiće pobednicom  ovog interesantnog takmičenja.  Ovogodišnju „Samsijadu“, za razliku od prethodnih, pored  takmičarskog dela, obeležiće njena humanitarna misija.

 Naime, dvogodišnjoj  devojčici Hani Gligorov, iz Bunuševca, nadomak Vranja, pre dvadesetak dana, u Kliničkom centru u Beogradu, otkriven je tumor, na oba oka.

Nakon primljene jedne hemoterapije u Beogradu, lečenje bi, 21.avgusta, trebalo da se nastavi u Švajcarskoj. Troškove lečenja pokriće  Fond za zdravstveno osiguranje, ali  će put i smeštaj u ovoj zemlji, roditelji morati da finansiraju sami.

Povodom toga, Udruženje „Roditeljstvo plus“ iz Vranja  u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Vranja, započelo je ovu humanitarnu akciju, sa željom da joj se priključe i ostali građani Vranja.  Naime, nakon proglašenja pobednice „Samsijade“, građani će, kupovinom tanjirića, po ceni koju sami odrede,  iz njih moći da degustiraju   izložene pite, salate, tradicionalna jela i kolače. Novčani prilog sakupljaće se u kutiji postavljenoj na vidnom mestu, a novac, koji tom prilikom bude sakupljen, biće uplaćen na namenski račun.

Ukoliko i vi, poštovani sugrađani, želite da budete deo humanitarnog tima i učestvujete u sakupljanju novca za Hanino lečenje, sredstva možete uplatiti  na račun 205-9011006064889-52  kod Komercijalne banke.  

J.S.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240