U Srbiji će do utorka biti vrlo toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni, upozorio je RHMZ. U Vranju crveni meteoalarm.

Samo će na severu u utorak biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena, navodi se u saopštenju.Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći ka sredi, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi i jak vetar u zoni pljuska.U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni.


Prema izgledima za sedam dana, do 19. avgusta, u utorak će biti sunčano i veoma toplo, osim u severnim krajevima gde će biti prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

Krajem dana i tokom noći u severnim i zapadnim krajevima, a u sredu i u ostalim naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature. Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi (20 - 30 l za kratak vremenski period) i jak vetar u zoni pljuska.

U četvrtak još ponegde na jugu i istoku Srbije uz promenlljivu oblačnost kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom u planinskim predelima, a u ostalim krajevima razvedravanje uz najvišu temperaturu od 27 do 30 stepeni.

Od petka do kraja perioda pretežno sunčano u petak sa temperaturom koja ce biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije sa redom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

A ako morate da izađete, glavu obavezno pokrijte kapom, šeširom ili maramom, zaštitite se sunčanim naočarima i nosite što laganiju i udobniju odeću. Šešir smanjuje prodor UV zraka za 30 odsto.

TK

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240