Na stadionu za male sportove vranjske gimnazije u subotu su u okviru Međunarodnog Kesar festa, nakon nadmetanja u više disciplina.

 održane bohurt borbe. Na ovom festivalu srednjevekovne kulture, održani su turniri u bacanju koplja, bacanju sekire i bacanju buzdovana u dalj. Nakon turnira u streličarstvu, u večernjim satima, održan je turnir u bohurtu, koga je  osvojio Nenad Čučković, mesto broj dva je zauzeo Žarko Stanić, a na trećem je bio Dragan Andrejić.

Inače, Kesar fest je počeo u petak uveče, defileom viteških družina iz Srbije i Mađarske. Na posebno postavljenoj areni, održan je takozvani soft bohurt sport, namenjen najmlađoj publici.

U svakoj od ovih disciplina, svi zainteresovani posetioci mogli su da uzmu učešće i da se takmiče, dok su  profesionalne bohurt borbe, jedan na jedan, održane po profesionalnim standardima, sa sudijom u ringu.

Ogromnu pažnju posetilaca, a posebno dece, privukao je sokolar iz Kraljeva, sa svojim sokolom koji je mamio poglede prisutnih, zatim jahanje ponija i konja, kao i igre vatrom, koje je predstavila viteška družina iz Mađarske.

Na Kesar festu su učestvovale viteške družine Beli orlovi, Žuta sova, bohurt borci reprezentacije Srbije, Konjički klub Zapadna Morava, Sveti longin iz Sente i viteške družine iz Mađarske.

Organizatori festivala su Turistička organizacija grada Vranja i Viteška družina Žuta sova.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Vranje.

J.S.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240