Na današnjem zasedanju Organizacionog odbora manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto” , kojim je predsedavao dr Dejan Tričković predsednik Skupštine grada, usvojen je program i finansijski plan ,,Dana karanfila", koji će biti održani od 15. do 18. avgusta u Vranjskoj Banji.

Prvog dana manifestacije, u četvrtak, 15. avgusta, na centralnoj bini na platou ispred restorana ,,Kičer“, od 19 sati biće održano ,,Veče dečjeg folklora“. U petak, 16. avgusta program počinje u 8 sati tradicionalnom Budilicom- nastupom trubača na vidikovcu kod spomenika. Nakon toga, od 16 sati predviđeno je takmičenje u spremanju tradicionalnih srpskih jela, lovačkih i ribolovačkih specijaliteta.

Istog dana od 18 sati planiran je Dečji maskenbal, a od 20 sati Koštanino veče sevdaha i meraka. Predstavljanje devojaka, kandidatkinja za izbor ,,Karanfil devojče 2019“ počeće u 20.45 sati, a nakon toga biće održan Međunarodni festival folklora.

U subotu, 17. avgusta, program se nastavlja šahovskim turnirom, koji počinje u 10 sati. Centralni događaj ove manifestacije, Izbor za mis ,,Karanfil devojče 2019.“ predviđen je istog dana u 20 sati, a nakon toga sledi nastup Edite Aradinović. Manifestacija ,,Dani karanfila" završava se u nedelju 18. avgusta, koncertom grupe ,,Neverne bebe“.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja