Goran Nikolić, direktor Elektrodistribucije Vranje istakao je na današnjoj konferenciji za novinare, da vranjska Elektrodistribucija nema nikakvih problema u
naplati, kako kod građana, tako i kod pravnih lica.

"Ono što fakturišemo, naplatimo u nekom proseku na godišnjem nivou oko 96 odsto. Prošlog meseca smo imali 100 odsto naplate, što ne znači da nema potraživanja. Trenutno radimo obustave zbog određenih dugovanja i to za dug veći od 20.000 dinara, gde imamo 591 kupca koji se nalazi na tom spisku. Ima i onih sa dugom koji je veći od 20.000 dinara. Slično je i sa pravnim licima”, naglasio je Nikolić i dodao:

“To je više u domenu EPS snabdevanja. Oni su ti koji imaju direktne ugovore. Oni su snabdevači i mi po njihovim nalozima reagujemo ako se desi da ima većih dugovanja. Duguju i lokalne samouprave, privreda, ali to nisu velika dugovanja. Daju se reprogrami i obaveze se izmiruju u skladu sa definisanom dinamikoma”.

“Što se tiče starih dugovanja,to se rešava plaćanjem po reprogramu ili sudskim sporovima. A ima i primera u procesu prinudne naplate kod onih koji se nisu odlučili za ovu varijantu", kaže Nikolić.

Direktor Elektrodistribucije Vranje Goran Nikolić je istakao da vranjska distribucija radi na poboljšanju naplate, otkrivanju neovlašćene potrošnje, izmeštanju mernih mesta, kao i na sistematskoj zameni brojila i da su rezultati tih aktivnosti daleko bolji nego ranije.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240