Vranje i Vranjanci  će i ove godine biti domaćini  tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vranja“, petnaeste po redu, koja će se održati u periodu od 22.do 25.avgusta 2019.godine. 

Osnovna ideja manifestacije je afirmacija ovog kraja i njegove bogate kulturne baštine, pa će u vezi stim, tih dana biti predstavljen bogat, kulturno umetnički program koji je deo duhovne tradicije našeg grada.

Ovogodišnje „Dane Vranja“, pored mnogih dnevnih aktivnosti, zasigurno će obeležiti nastup najveće balkanske zvezde Lepe Brene, u petak 23.avgusta, na centralnoj bini.

Pored nje, koncerte će u pomenutim danima održati i poznate estradne umetnice Merima Njegomir i Gordana Lazarević.

Gost književne večeri koja će se održati na Trgu Staniše Stošića, biće književnica, novinarka i slikarka,Mirjana Bobić Mojsilović,.

Na Trgu Staniše Stošića biće prikazana Revija narodnih nošnji, na kojoj će biti predstavljeni modeli odeće iz Vranja i vranjskog kraja. Publika će imati priliku da na otvorenom pogleda i predstave za decu, klovnove, animatore kao i nastupe plesnih grupa i folklonih društava.

Na Trgu Staniše Stošića, centralni događaj svakako će biti „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja.

Vranjske domaćice takmičiće se tom prilikom za najukusniji, najlepše aranžirani i najoriginalniji specijalitet.

Organizator ovogodišnjih „Dana Vranja“ je Turistička organizacija Vranje, a pokrovitelj, Grad Vranje.

J.S.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240