U Vranju boravi Ambasador Turske u Srbiji NJ.E. Tanžu Bilgič, koji se susreo sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem i saradnicima.

Tom prilikom vođeni su razgovori o kulturnoj i privrednoj saradnji.

,,Ambasadoru smo predstavili bogato kulturno nasleđe, kao što su Hamam, Pašin konak i Beli most. Njegovu Ekselenciju smo upoznali sa namerom i da rekonstruišemo Pribojčićevu kuću i Baba Zlatinu ulicu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencijke TIKA iz Turske, čije će stručne ekipe doći u Vranje, izvršićemo procenu i uraditi kompletno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju objekata koji su od velikog značaja za grad", naglasio je gradonačelnik dr Milenković.

On je ambasadora upoznao i sa prednostima koje Slobodna zona pruža potencijalnim investitorima uz napomenu da ovde posluje jedna građevinska firma iz Turske, koja se priključila humanitarnoj akciji za izgradnju škole u Mečkovcu.

,,Veoma mi je drago što sam u Vranju, gradu u kome postoji kulturni objekti iz Osmanlijskog perioda. Želimo da vam pomognemo u njihovoj obnovi, kao i da u Vranje dovedemo turske investitore.

Naši odnosi su dobri, a mi želimo da ih još više unapredimo kroz kulturnu i privrednu saradnju", poručio je ambasador Tanžu Bilgič.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240