Povodom 125 godina od rođenja i 40 godina od „predstavljenja“ Justina Popovića, u četvrtak i petak 13.i 14.juna, biće obeležena eparhijska slava Pravoslavne eparhije vranjske.

Prvog dana svečanog obeležavanja, u 17 sati, u Svepravoslavnom  centru Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski, počeće bdenije, a u  20 sati, u Sabornom hramu Svete Trojice, biće priređena Svečana akademija pod nazivom „Sveti Justin Ćelijski i Vranjski sa nama (1894 – 1979 – 2019)“, na kojoj će govoriti episkop bački Irinej Bulović, dok će u muzičkom delu programa natsupiti Hor koviljskih monaha Jovan Damaskin, monahinje iz manastira Sveti Stefan i Dečiji hor muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja.

Narednog dana, u petak 14.juna, u 06:30 sati počeće Sveta liturgiuja u Svepravoslavnom centru Justin Popović, a tačno u 09:00 časova, biće služena liturgija u Sabornom hramu Svete Trojice.

Nakon liturgije, u 11 sati, krenuće litije sa moštima Prepodobnog Justina, od gradske crkve do Svepravoslavnog centra koji se nalazi u Baba Zlatinoj ulici.

Svečana podela diploma najboljim učenicima koji pohađaju časove veronauke, kao i rezanje slavskog kolača predviđeno je za 11:30 sati.

J.S.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240