U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju, u toku ove školske godine formiran je Tim za medijaciju koga čine mr Ljiljana Simonović, profesorka psihologije, Vesna Mitić, profesorka fizike, Vesna Arsić, profesorka srpskog jezika, Slađana Mitić, pedagog i Dragan Antić, profesor geografije, ali i koordinator tima.

Formiranjem ovakvog  tima ova škola je osposobljena za rešavanje konflikata i prevazilaženje nesporazuma u kome se, neutralna, treća strana, pojavljuje u ulozi medijatora, odnosno, posrednika između sukobljenih strana.

Cilj medijacije je da sukobljene strane nađu rešenje mirnim putem, a da bude prihvatljivo za obe strane .Obuku o medijaciji, prošle su sve razredne starešine, kao i psiholog i pedagog škole.

Suzana Mišić Stanković, direktorka vranjske Gimnazije, kaže da su posebno ponosni na to što su obuku prošli đaci i na taj način se osposobili da budu vršnajčki  medijatori  koji će činiti  Medijatorski tim, zajedno sa profesorima medijatorima, Vesnom Mitić profesorkom fizike i Draganom Antićem, profesorom geografije.

Veštine koje su učenici stekli u školi pomoći će im u samokontroli emocija, boljoj komunikaciji, empatiji, kontroli besa, toleranciji, kaže direktorka ove škole.

Obuka je sprovedene kroz dvanaest radionica, od kojih su dve održale mr Ljiljana Simonović, profesor psihologije i Slađana Mitić, pedagog. Ostalih deset, održali su Vesna Mitić , profesor fizike i Dragan Antić, profeosr geografije.

Inače, ovo dvoje profesora, prošli su obuku sa više od 200 sati, od čega 96 sati u Lilehameru u Norveškoj, što je organizovao Nansen dijalog centar.

J.S..

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240