U sali Skupštine grada održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, koju je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko-invalidsku zaštitu.

U ime ministarstva raspravi su prisustvovali državni sekretari Nenad Nerić i Zoran Antić, poslovni savetnik ministra Zorana Đorđevića, Saša Dujić, načelnik za upravne i nadzorne poslove Ljubiša Veličković i iz sektora za penzijsko-invalidsko i boračko-invalidsko osiguranje Ljiljana Vasiljević.

Tom prilikom državni sekretar Nenad Nerić istakao je da je Vranje prvi grad u kojem se organizuje ova javna rasprava, a da je do 3. juna, planirano održavanje javnih rasprava po ovom pitanju još u 13 gradova u Srbiji.

,,Ovaj Nacrt zakona je praktično novi tekst koji sublimira sve dosadašnje propise, nekoliko zakona i podzakonskih akata, od zaključaka Vlade do zakona koji obrađuju posebne kategorije u ovoj oblasti. Želimo da objedinjavanjem svih tih propisa dođemo do jednog zakona, koji će važiti za sve borce na teritoriji Republike Srbije. Danas smo tu, da čujemo sve vaše predloge i sugestije u cilju postizanja dobrih rešenja. Sve kvalitetne predloge uputićemo Narodnoj skupštini i nadležnim službama na razmatranje i usvajanje.

Nadam se konstruktivnoj raspravi i uspešnom radu i nadam se da će ova rasprava doprineti poboljšanju ove oblasti”, rekao je Nerić u svom obraćanju pre početka javne rasprave.

Skupu su prisustvovali gradski većnici, predstavnici udruženja boraca, vojnih invalida, porodica palih boraca i civilnih invalida rata, organa nadležnih za boračko-invalidsku zaštitu, državnih organa, organa javnih službi, javnih preduzeća i stručne javnosti.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240