Javno preduzeće "Urbanizam i izgradnja grada Vranja" obaveštava građane o ulicama koje su zatvorene za saoraćaj zbog radova na kolovozu u pojedinim delovima grada.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine imajući u vidu da, u skladu sa Zakonom o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, taj rok ističe 5. marta ove godine.


Zbog puštanja u rad osam novih naplatnih stanica na autoputu Beograd - Preševo - Dimitrovgrad, na jugu i istoku Koridora 10, pojedine deonice su malo skraćene, pa je na njima korigovana odnosno snižena putarina, rečeno je danas Tanjugu u Putevima Srbije.


Crveni krts Vranje organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.


Svečana dodela sertifikata o završenim obukama koje organizuje Narodni univerzitet u Vranju biće održana u sredu 19. februara u 11 časova, u velikoj sali Skupštine grada Vranja.


Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju biće sprovedena od 17. do 23. februara, saopštio je MUP, a kontrola će biti usmerena na prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje, kao i na prekršaje pešaka.

Foto: Daljine.rs
Nakon što su aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine ukazali da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji namerno napisan preširoko i ostavlja mogućnost da se mini-hidrocentrale grade i van prostornih planova, reagovali su iz Ministarstva građevine i saopštavaju da je prihvaćen amandman kojim je precizirano da se radi samo o izgradnji objekata za proizvodnju energije iz biomase.


U prostorijama Crkvene opštine Vranje održana je konferencija za štampu povodom obeležavanja jubileja 950 godina manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog.


Opštine Vladičin Han i Surdulica imaće zajedničku Fabriku za preradu otpadnih voda kod mesta Kržince i to će biti drugo postrojenje u Pčinjskom okrugu posle Vranja, gde su nedavno udareni temleji.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240